Musical4daagse (6+)

Musical les in het theaer

In 9 theaters door heel Nederland

Tijdens de Musical4daagse speel jij je eigen rol in een bekende musical. Tijdens deze vier dagen word je begeleid door professionele docenten.

De Musical4daagse wordt alleen in de schoolvakanties georganiseerd. 4 dagen wordt er gerepeteerd en op de laatste dag is er meteen een eindresultaat.

Iedereen is op de laatste dag uitgenodigd om naar de voorstelling te komen kijken. En de musicalsterren vast te leggen op camera!

Vanaf 6 jaar mag je mee doen met De Musical4daagse. Je hebt daarvoor geen ervaring nodig. Alleen heel veel enthousiasme en lef.

Elke vakantie door heel Nederland!

Wat kan je verwachten?

Kostuum

Bij De Musical4daagse heeft iedereen een eigen kostuum. Wij vinden het een uitdaging om alledaagse dingen te gebruiken en om te bouwen tot nieuwe kostuums.

Samenwerken

Tussen de lessen door zijn er verschillende spelopdrachten om de kinderen beter met elkaar te laten samenwerken.

Zingen

Tijdens De Musical4daagse zijn er groepsnummers en solo momenten voor iedereen. Zo krijgt ieder kind een stukje zelfvertrouwen op het toneel.

Acteren

Met acteren staat samenwerken centraal. Voordat de Musical4daagse begint krijgt iedereen een script met daarin zijn eigen rol.

Dansen

De choreografieën worden aangeleerd tijdens de 4 dagen. Iedereen krijgt zijn eigen plaats op het toneel. Het ruimtebesef van de kinderen zal beter worden ontwikkeld.

Ontwikkeling

Onze musicals zitten zo in elkaar dat ieder kind een echte rol met een eigen stukje tekst en solo heeft. Zo krijgt ieder kind de aandacht die nodig is om zijn of haar talent te ontwikkelen.

Meer over...

Musical4daagse

Iedere dag begint met gezamenlijk inzingen. De stem wordt opgewarmd en er zal worden gewerkt aan techniek. Tijdens de musical4daagse zijn er groepsnummers en solo momenten voor iedereen. Daardoor kan ieder kind zichzelf ontwikkelen en een stukje zelfvertrouwen krijgen op het toneel. Ook zijn houding, stemgebruik en muzikale ontwikkeling onderdelen van de Musical4daagse. Tijdens de voorstelling zullen de kinderen uitgedaagd worden om hun stem te laten horen aan het hele publiek.​

Met acteren staat samenwerken centraal. Voordat de Musical4daagse begint krijgt iedereen een script met daarin zijn eigen rol. Hierdoor komt iedereen even voorbereid de Musical4daagse binnen. Nu is het tijd om samen te gaan werken. Onze docenten zullen aandacht besteden aan tekst en articulatie. Ook de emoties in het acteren worden aangewakkerd. Hierdoor staat iedereen voorbereid en ingeleefd op het toneel en wordt de musical een groot succes!​