Meest gestelde vragen

alles wat je moet weten vind je hier

Musical4kids

Algemene vragen

Hoe ziet de les bij Musical4kids eruit?

Een Musical4kids lesdag duurt altijd 3,5 uur. Iedere les begint met gezamenlijk opwarmen. De ouders mogen natuurlijk even mee kijken bij de warming-up om de kinderen (en de ouders) een veilig gevoel te geven. Dat proberen we maximaal 10 tot 15 minuten te laten duren zodat de kinderen ook zelf aan de slag kunnen. Als alle ouders weg zijn wordt aan de presentatie gewerkt. Er wordt altijd aandacht besteed aan zingen, dansen en acteren. Aan het einde van de dag er is een presentatie voor de ouders.

Losse les i.p.v. elke week?

Als de kinderen oud genoeg zijn is het super leuk om iedere week naar musical les te gaan. De leeftijd van 3 t/m 6 jaar vinden wij nog erg jong om iedere week naar musical les te sturen. Dus kan je bij Musical4kids maximaal 1x per maand mee doen met een musical les. Iedere les werken we aan een andere musical!

Musical4kids decor?

Alle kinderen krijgen van ons een eigen canvasdoek. De kinderen kunnen helemaal los gaan op hun eigen canvas. Natuurlijk mogen de kinderen zich zoveel mogelijk houden aan het thema van de voorstelling. Tijdens de presentatie hangen we de doeken op en na afloop mogen de kinderen deze natuurlijk mee naar huis nemen!

Handig om te weten!

01.

Zindelijk of nog niet?

Dat geeft niets. We helpen de kinderen door ze vaak naar de WC te laten gaan. Zorg ervoor dat jullie de kinderen wel een schoon setje kleding meegeven!

02.

Hoe ziet de presentatie eruit?

De presentatie duurt ongeveer 10 tot 15 minuten en is afgeleid van een bestaande musical of film. Bijvoorbeeld Vaiana, Jungle Book, Tarzan of De Kleine Zeemeermin. De kinderen zingen en dansen op het liedje en worden door de docent door het acteren heen begeleid.

03.

Eten en drinken?

De kinderen moeten zelf hun lunch en tussendoortjes meenemen. Wij zorgen voor limonade en genoeg pauze.

04.

Hoe groot zijn de groepen?

De groep bestaat uit maximaal 10 tot 15 kinderen. Dat vinden wij groot genoeg.

05.

Leeftijd?

3 t/m 6 jaar.

Onze docenten

Al onze Musical4kids docenten kunnen goed met de (jonge) kinderen werken. De kinderen hebben veel begeleiding nodig in de les, maar vooral ook rondom de les. Tijdens de pauzes met eten en drinken, maar ook met het plassen en omkleding bijvoorbeeld. Onze docenten bezitten een VOG en zijn bekwaam met musical les.